Kerro kaverille!

Share |

Tule mukaan!

Rakennetaan Yhdessä Yhteistä Parempaa Saloa!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:256712 kpl

Uusimmat kirjoitukset

Sivuja päivitetty:

26.02.2020

Yli varojen eläminen jatkuu Salossa

Maanantai 13.4.2015 klo 8:43 - Ismo Saari, Kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja (Kesk)

  Tämän lehden pääkirjoituksessa ja päätoimittajan kolumnissa kuvattiin hyvin Salon todellisuuden kaksi puolta. Uusia työpaikkoja syntyy vähitellen, mutta työllisyys paranee vain hitaasti, varsinkin kun Halikko Works ajautui konkurssiin ja aiheutti 80 työpaikan loppumisen. Kaupungin vahvasti tappiollinen tilinpäätös on se toinen puoli.

Lue lisää »

Yli varojen eläminen jatkuu Salossa

Maanantai 13.4.2015 klo 8:43 - Ismo Saari

  Tämän lehden pääkirjoituksessa ja päätoimittajan kolumnissa kuvattiin hyvin Salon todellisuuden kaksi puolta. Uusia työpaikkoja syntyy vähitellen, mutta työllisyys paranee vain hitaasti, varsinkin kun Halikko Works ajautui konkurssiin ja aiheutti 80 työpaikan loppumisen. Kaupungin vahvasti tappiollinen tilinpäätös on se toinen puoli.

Lue lisää »

Tunnin rata Salolle

Keskiviikko 18.2.2015 klo 11:43 - Ismo Saari, Kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja (Kesk)

   Sunnuntain Salkkarimme pääkirjoituksessa kysytään Salon kaavoituksen perään tunnin junan hyödyntämisessä. SSS:n palstoilla on kutakuinkin kattavasti käsitelty kyseisen kaavan valmistelua sen eri vaiheissa, jolloin on tullut esille myös sen rataliikenteen kehittymistä hyödyntävät erityispiirteet.

Lue lisää »

POSITIIVISUUTTA KEHIIN

Maanantai 9.2.2015 klo 11:35 - Marita Tuominen, kaup.valtuutettu (Kesk)

Saloon paistaa kevätaurinko  uutta toivoa  luoden.

Salossa synnytykset jatkuvat Tyks - Salon Sairaalassa kesäkuun 2017 loppuun sosiaali-ja terveysministeriön suosiollisella päätöksellä.

Lue lisää »

Vedetään yhdessä kerrankin kunnolla kotiin päin!

Torstai 4.12.2014 klo 16:17 - Asko Määttänen, Pj. Suomen Keskusta Salon kunnallisjärjestö

Suomi tarvitsee vähintäänkin 200 000 uutta työpaikkaa kymmenen vuoden kuluessa. Parempi työllisyys on avain kaikkiin Suomen keskeisiin ongelmiin. Koulutus ja työhön pääseminen edistävät nuorten pärjäämistä ja kaikkihan sen tietävät, että työ on parasta sosiaaliturvaa. Mitä nopeammin saamme ihmisiä työhön, sitä nopeammin saamme katkaistua julkisen talouden velkaantumisen. Ja koska työpaikat syntyvät yrityksiin, on yrittäjyyttä edistettävä ja yrittäjyyden esteitä purettava. Työn vastaanottamisen ja tarjoamisen esteitä on poistettava määrätietoisesti, työnteon pitää olla aina kannattavaa. Suomessa on idearikkaita, osaavia ihmisiä, huipputeknologiaa ja raaka-aineita. Siihen tarvitaan lisäksi poliittista voimaa ja näkemystä, jotta yrittäjyyttä saadaan eteenpäin. Yrittäjyyden edistäminen tarkoittaa käytännön toimia. Itsensä työllistäminen yrittäjänä ja ammatinharjoittajana täytyy nostaa sille kuuluvaan arvoonsa. Keinoja varmasti löytyy, kun vain tahtoa on.

Lue lisää »

Palveluverkkoa karsimalla ei Saloa ahdingosta nosteta

Lauantai 8.11.2014 klo 15:04 - Ismo Saari, Kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja (kesk)

  Tulevan vuoden talousarvion käsittely on alkanut vanhan kaavan mukaan. Tulot eivät riitä menoihin. Menojen karsimiseksi esitetään edelleenkin palveluverkon karsimista.

Lue lisää »

Kantatie 52:n parantaminen

Sunnuntai 13.4.2014 klo 20:03 - Ismo Saari, Kaupunkisuunnittelulautakunnan pj. (kesk)

  Pitkään odotettu hanke kantatie 52 parantamiseksi Salon kohdalla on vihdoinkin nytkähtämässä liikkeelle. Hanketta on arvosteltu tarpeettomaksi ja liian kalliiksi Salolle.

Lue lisää »

Suomen vältettävä joutuminen pelinappulaksi

Torstai 10.4.2014 klo 20:18 - Ismo Saari, Kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja (kesk), Salo

 Venäjän toiminta Ukrainan kriisin aikana ja Krimin haltuunotto on Suomessa saanut huomiota varsinkin uhkakuvien maalailun muodossa. Uhkakuvilla on ruokittu Venäjän pelkoa ja lääkkeeksi on tarjottu Naton tarjoamaa suojaa ainoana merkityksellisenä. Uhkakuvan ja pelon ilmapiirissä vähälle on jäänyt arviot siitä, mistä on kysymys.

Lue lisää »

Perusteet on kyläkoulujen jatkolle - aivan jokaiselle

Lauantai 5.4.2014 - Asko Määttänen, kaupunginvaltuutettu (kesk)

Tulevan tiistain opetuslautakunta saa käsiteltäväkseen apulaiskaupunginjohtajan ehdotuksen, joka lopettaisi ensin  Hiiden ja Rekijoen, myöhemmin myös Hajalan ja todennäköisesti myös Teijon kyläkoulut. 

Lue lisää »

Palveluverkko on kaupunkikehittämisen perusta

Keskiviikko 5.3.2014 klo 21:46 - Ismo Saari, Kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja (kesk), Salo

  Kouluverkkotyöryhmä on tehnyt työnsä pääsemättä yksimielisyyteen siitä, millainen Salon kouluverkon tulisi tulevaisuudessa olla. Opetuslautakunnan puheenjohtajan mukaan Salolla ei ole varaa nykyisen laajuiseen kouluverkkoon.

Lue lisää »

Vastuun siirrolla säästöä henkilöstömenoihin

Sunnuntai 16.2.2014 klo 21:13 - Ismo Saari, Varavaltuutettu (Kesk)

  Salo painii edelleenkin henkilöstömenojensa aiheuttamassa kustannuspaineessa, jonka syntyvaiheet ovat kuntaliitoksessa ja sen takaisessa historiassa. Tekstaripalstalla ja keskustelussa muuallakin syyksi asetellaan ympäristökunnista siirtynyttä väkimäärää.

Lue lisää »

Keskustan menestys Sipilän tavassa johtaa

Lauantai 28.12.2013 klo 9:07 - Ismo Saari, varavaltuutettu (Kesk), Salo

  Suomen Keskusta on tehnyt mielipidemittausten mukaan huiman nousun Sipilän puheenjohtajakauden aikana. Koska tulokset ovat samaa luokkaa mittaajasta riippumatta, voidaan niitä pitää hyvin luotettavina.

Lue lisää »

Palvelurakenne on tasapuolisten palvelujen perusta

Lauantai 28.12.2013 klo 9:04 - Ismo Saari, varavaltuutettu (Kesk), Salo

   Vesa Käiväräinen toi ansiokkaasti pelkistäen esiin säästöjen ongelmat kouluverkon supistamisessa. (SSS 4.12.) Jos joudutaan koulukuljetusten lisäksi rakentamaan uutta, vaikka vähemmänkin, mitä hyötyä toimivan sulkemisessa on?

Lue lisää »

Keskustanaisissa on voimaa

Tiistai 28.5.2013 klo 12:09 - Hanna Yli-Liipola

Suomen Keskustanaiset ry:n 34. varsinainen edustajakokous pidetään Turussa 8.-9. 6. 2013. Sen kunniaksi tutustuin valt.maist. Ritva Palmusen perusteellisesti laatimaan teokseen “Aitanpolulta yhteiskunnalliseksi vaikuttajaksi”. Käytän kyseistä teosta lähteenä tässä pikakatsauksessa keskustalaisen naisliikkeen toimintaan.

Lue lisää »

Sote-uudistus laitettiin poliittiseen ohjaukseen

Keskiviikko 24.4.2013 klo 11:07 - Ismo Saari, Salo

  Katainen laittoi sote-uudistuksen avoimesti poliittiseen ohjaukseen. Asiantuntijoiden näkemyksillä on tähänkin asti pyyhitty pöytää, mutta nyt sivuun laitettiin sektoriministeritkin asettamalla uuden työryhmän johtoon eduskuntaryhmien puheenjohtajat.

Lue lisää »

Järjestötyö ruohonjuuritasolla on tärkeää !!

Tiistai 23.4.2013 klo 12:18 - Esa Mattila, Salo

Me blogin lukijat (suurimmaksi osaksi) kuulumme Suomen keskustaan, jonka ”koneistoa” muut puolueet aikoinaan kadehtivat.

Lue lisää »

Keskustan osayleiskaava Salon kehittämisessä

Torstai 7.2.2013 klo 9:11 - Ismo Saari, Kaupunkisuunnittelulautakunnan pj. (Kesk)

Siinä vaiheessa, kun keskustan osayleiskaavaa alettiin työstää, ei vielä ollut nykytilanteesta kuin kauhuskenaario olemassa. Nähtävissä oli sen sijaan ydinkeskustan näivettyminen, kivijalkamyymälöiden sulkeminen yksi kerrallaan ja vaikeus löytää uusia yrittäjiä tilalle.

Lue lisää »

Osatotuus vai valhe

Perjantai 28.12.2012 klo 18:09 - Ismo Saari, Salo

Tämän aamun Salkkarissa (28.12.20129 Liisa Wright kirjoitti valheesta ja sen vaikutuksista ansiokkaalla tavalla. Rehellisyys ja luotettavuus ovat arvoina päivittäin esillä, mutta on hyvä välillä miettiä, mitä se pohjimmiltaan tarkoittaa. Missä sitä on ja missä se puuttuu.

Lue lisää »

Eräitä perusasioita Salon kääntämiseksi nousuun

Torstai 25.10.2012 klo 20:39 - Ismo Saari, kaupunginvaltuutettu (Kesk)

Salon talousarvioehdotus tulevalle vuodelle on karua luettavaa. Velkaantumisvauhti vie nopeasti Kreikan tielle. Syytkin ovat paljolti samankaltaiset, eli palkkoja maksetaan henkilöille, joiden tehtävät ja toimenkuvat eivät vastaa tehokkaan toiminnan ja palvelutuotannon asettamia vaatimuksia. 

Lue lisää »

Suurilla sanoilla vaalitaisteluun

Tiistai 2.10.2012 klo 21:55 - Ismo Saari, kaupunginvaltuutettu (Kesk)

YLE:n ensimmäisen vaalikeskustelun alkajaisiksi Jutta Urpilainen julisti kuntauudistuksen olevan tasa-arvouudistus. Kataisen mukaan terveydenhoito järjestyy parhaiten vahvojen peruskuntien järjestämänä. Tätä mantraa on julistettu kevättalvesta lähtien Goebbelsin propagandaopin mukaisesti niin, että kun riittävän kauan ja ponnekkaasti toistetaan samaa väitettä, vailla todellisuuspohjaa oleva väite ruvetaankin kokemaan todeksi. 

Lue lisää »

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »