Kerro kaverille!

Share |

Tule mukaan!

Rakennetaan Yhdessä Yhteistä Parempaa Saloa!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:300881 kpl

Uusimmat kirjoitukset

Sivuja päivitetty:

26.02.2020

Yhden asian liikkeistä huonoja päätöksiä

Tiistai 15.3.2016 klo 9:48 - Ismo Saari, Varavaltuutettu (kesk)


  Synnytysten säilyttämistä Salossa puolustettiin tuhatpäisin joukoin tunteita nostattavasti toritapahtumissa ym. Asiassa käsiteltiin pelkästään synnytyksiä ja työpaikkoja siinä yhteydessä. Joku ”vastarannan kiiski” yritti väliin sanoa, että synnyttäjät ovat nuoria, terveitä ihmisiä ja tekevät sen reissun parhaissakin tapauksissa vain muutamia kertoja, mutta heidät sivuutettiin kovina ja tunteettomina hiljaisiksi.

 Päivystysasetuksen myötä synnytykset kuitenkin siirrettiin Turkuun. Tilalle saatiin syöpäpotilaiden sytostaattihoidot ja munuaispotilaiden dialyysihoidot. Kummassakin tapauksessa hoitoon matkustavat heikkokuntoiset, sairaat ihmiset ja useita kertoja. Dialyysipotilaat lopun ikänsä, yleensä 3 kertaa viikossa.

  Kouluverkkoselvityksen edellisellä kierroksella paikalliset puolustivat koulujaan suurella sydämellä ja prosentilla. Silloin kyseessä olivat pienemmät koulut, eikä suuria joukkoja saatu kokoon. Rekijoen koulu suljettiin ja nyt Hiiden koulu on tupaten täynnä. Oppilaat kuljetetaan takseilla.

  Pajulan koulua puolustettiin isommalla joukolla, koska oppilaita on kolminkertainen määrä. Uhkakuvia ja outojakin perusteita näimme ja kuulimme laajasti, miten ”meidän kouluamme” ei missään nimessä voi lakkauttaa. Omaa asiaa puolustettiin intohimoisesti.

  Vajaan 3 km:n päässä on hiljattain remontoitu, teknisesti Salon parhaaksi mainittu Ollikkalan koulu, jossa parhaimmillaan oli yli 500 oppilasta. Salon työpaikkakehityksen seurauksena muuttoliike on pudottanut oppilasmäärää niin, että Ollikkala pyörii puolella teholla. Pajulan oppilaillakaan koulu ei vielä tulisi täyteen.  Koulumatkoihin ei tarvittaisi kuljetuksia. Koulumatkat voitaisiin kulkea turvallisesti jalkakäytäviä ja suojateitä myöten.

  Kummassakaan tapauksessa asukkaiden, saatikka kaupungin etu, ei toteutunut. Toteutui pienen joukon etu. Vastaavia esimerkkejä on runsaasti, vaikkakin mittakaavaltaan pienempiä. Jos nykyinen kehitys jatkuu, alkaa myös kaupunkipolitiikka muistuttaa työmarkkinoita, joissa toimii tiettyjen pelisääntöjen mukaan aika raadollisesti vahvemman oikeus, siis viidakon laki.

  Aikanaan verolautakunnassa piti mennä oman asian käsittelyn ajaksi ulos. Juuri silloin, kun saman kaavan mukaan ajatellen varsinkin olisi pitänyt olla paikalla.

  Toivottavasti Saloon aikanaan valitaan valtuusto, joka ymmärtää oman, oman alueen ja yhteisen edun välisen eron. Hyvä hallinto ei muodostu sarjasta päätöksiä aktiivisten yhden asian liikkeiden yksipuolisten näkökantojen pohjalta.