Kerro kaverille!

Share |

Tule mukaan!

Rakennetaan Yhdessä Yhteistä Parempaa Saloa!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:256830 kpl

Uusimmat kirjoitukset

Sivuja päivitetty:

26.02.2020

Arvaa kansakunnan tila

Lauantai 19.9.2015 klo 9:11 - Ismo Saari, Varavaltuutettu (Kesk) Salo


   Suomen heikon kustannuskilpailukyvyn takia kansantalouden tila on kestämättömän huono.

   Tulevan vuoden talousarvioehdotus pitää sisällään leikkauksia, mutta silti kymmenesosa valtion menoista katetaan velalla. Työikäisen väestön määrä vähenee ja silti työttömyys kasvaa. Tällä kehityksellä verotustarve kasvaa jatkuvasti, mutta veronmaksajat vähenevät ja silti pitäisi elää entiseen malliin! 

  Monet isot suomalaiset pörssiyhtiöt tekevät hyvää tulosta. Tuotanto tapahtuu ja tulos tehdään muualla, suurelta osin Kiinassa. Menneellä viikolla Arabian tuotanto ilmoitettiin siirrettävän pois Suomesta. Onneksi Suomessa ovat edes pääkonttorit.

  Koska tuotanto Suomessa kannattaa vain muutamilla huippualoilla, ei tänne ole myöskään investoitu. Niinpä tuottavuuskaan ei nouse. Kun ei kannattanut investoida, jaettiin kelamaksuista ja yhteisöveron alennuksista vapautuneet varat ylimääräisinä osinkoina.

  Kun ei investoida, ei synny uusia työpaikkoja ja tuotantolinjojen vanhentuessa vanhojakin poistuu.

  Elokuun alussa Matti Alahuhta laajassa haastattelussa (HS 8.8.) kritisoi koulutukseen kohdistettuja leikkauksia, jota uutisoitiin laajasti. Samassa haastattelussa hän totesi Ruotsin bkt:n nousseen vuodesta 2008 6 % ja samana aikana Suomen bkt:n laskeneen samat 6 %. Ulkomaisten investointien määrässä 61 vertailumaan joukossa Suomi on sijalla 60. Näistä vaiettiin.

  YLE:n ajankohtaisohjelmissa on kyselty, miten pienipalkkaisten naisten pyhätyökorvauksien alentaminen ja julkisen puolen pisimmillään 38 päivän lomien vähentäminen 6:n viikkoon parantaa vientiteollisuuden hintakilpailukykyä. Samalla ohitetaan julkisen talouden velkaantumisesta johtuva tarve säästää.

  Suomi on kriisissä, totesi Alahuhta. Myös uutisointi on Suomessa kriisissä.

  Sananlaskun alku, arvaa oma tilasi, tarkoittaa tarvetta arvioida oma tila. Pelkästään YLE:n toimituksen varassa oleva ei voi arvioida ja saa arvaamiseenkin väärät vinkit.